Marcus redo för Europatouren

Skaftös stora golfstjärna, Marcus Kinhult, startar denna vecka sitt nya liv som proffsspelare på Europatouren med en tävling i Sydafrika. Samtidigt är hans avtal med Nike klart. ”Jag är jätteglad över avtalet med Nike och ser fram emot ett långt samarbete”, säger Marcus.

Marcus Kinhult

FOTO: GÖRAN SÖDERQVIST

 

När den sista putten var sänkt den där torsdagen i november förra året och det stod klart för Marcus - och golfvärlden - att han fått det åtråvärda Europatour-kortet kunde han  andas ut efter en lång och framgångsrik amatör-sommar.

Premiär i Sydafrika
Men redan veckan därpå inleddes arbetet med att förbereda sig på nästa kapitel - livet som proffs. Om några dagar står han på första tee i sin första proffstävling - som fullödigt europaproffs - i sydafrikanska Glendower för att försöka spela hem sina första pengar. Premiärtävlingen är BMW Open i Johannesburg  och därefter ännu en tävling i Sydafrika innan det bär av till Abu Dhabi och troligtvis Qatar. 

Spel i Asien
Europatouren inleder alltid spelsäsongen med tävlingar i Afrika och Asien. Det kan bli både Malaysia och Australien innan Marcus slår ut sina Nike-bollar på en europeisk bana. ”Men efter Afrika blir det en paus, och då träffas vi i Spanien där vi slagit läger i Sotogrande, ” berättar Mikael Kinhult, Marcus tränare och pappa.

Tränar i Spanien
Hela familjen kommer att vistas i Spanien under eftervintern. Det betyder att även Marcus lillasyster Frida, som ingår i landslaget, kan få fin vinterträning. ”Det är ju lite bättre förhållanden där än i Sverige just nu”, skrattar Mikael.
Med ”hemma” i södra Spanien - åtminstone fram till slutet av mars - blir det lättare för Marcus att vistas i familjemiljön mellan de första tävlingarna i Europa, som går på Madeira och i Spanien.

Mjuk övergång
Avtalet med Nike innebär att Marcus kommer att spela med Nikes klubbor och bära deras kläder. Eftersom han haft andra klubbor och kläder under sin amatörtid kommer övergången att bli mjuk under den första säsongen.
”Valet av Nike var mycket beroende av att de trodde mycket på Marcus  och var den leverantör som kom med den mest långsiktiga  lösningen på samarbetet”, säger Mikael.

SGF:s bloggare
Samtidigt som Marcus debuterar på Touren gör han också debut som bloggare på golfförbundets hemsida. I sin första blogg skriver han att han genom åren följt Alex Noréns blogg och hittat mycket matnyttigt i den.
”Jag hoppas nå yngre spelare och dela med mig av mina erfarenheter så att också de kan hitta något att ta med sig i sitt spel”, säger Marcus.

TV och på datorn
Ni kan följa Marcus på TV via utsändningarna från Europatouren med start på torsdag.

 

Text: AGNETA DIDRIKSON