Två skaftö-spelare vidare
i Europatour-kvalet

Både Marcus Kinhult och Joel Sjöholm från Skaftö Golfklubb klarade andra omgångens kval till Europatouren i golf. Joel Sjöholm kom från en säsong på Europatourens Challengetour (ett snäpp under den riktiga touren), medan Marcus Kinhult fortfarande är amatör.
Nu återstår en omgång som spelas över sex dagar i Spanien med start på lördag.

Marcus Kinhult och Joel Sjöholm.

FOTO: GÖRAN SÖDERQVIST (montage)


Joel Sjöholm har redan spelat flera säsonger på Europatouren, men 2013 förlorade han sitt kort och fick flytta ner en division till Challenge-touren. Där har det gått så där lagom bra och han var inte bland de 15 som fick direktinträde till 2016-säsongen. Nu är han dock på väg tillbaka. Bara det svåraste återstår - att vara bland de 25 bästa i finalkvalet !

Han kom på delad fjärde plats på sin kval-bana så formen är god och kan han hålla ihop spelet nästa vecka så kan det gå vägen.

Bättre och bättre
Att hålla sitt spel på topp i sex dagar är en otrolig prestation. Unge Marcus Kinhult, 19-åringen som är bland världens bästa amatörer, har tidigare ibland haft svårt att spela på topp flera dagar i rad. Tidigare i år har han spelat i två proffstävlingar. På Nordea Masters i Skåne i somras var han i ledningen efter två dagar, men misslyckades den tredje dagen och hamnade en bra bit ner i prislistan. Några veckor senare i Crans Montana i Schweiz upprepade han proceduren och gick i ledarboll den tredje dagen. Denna gång höll han ihop sitt spel mycket bättre och slutade på en mycket hedersam 10-plats. Hade han då varit proffs hade han kammat hem cirka en halv miljon kronor.

Vinter i Spanien
Marcus spelade sitt kval på en annan spansk bana och var i ledningen efter tre dagar. Sista dagen blev han passerad av två challengetour-spelare och slutade på tredje plats, vilket också tyder på god form. Nu håller vi alla tummarna för våra två adepter, som på lördag inleder spurten mot det hägrande Europatour-kortet.


Text: AGNETA DIDRIKSON