Skaftös juniorgolfare
tog brons i Lag-SM

Det behövdes bara ett särspelshål för Skaftös juniorer att säkra bronsmedaljen i JSM klubblag. Algot Kleen sänkte en 5-metersputt för birdie efter Frida Kinhults inspel och matchen var över. Hills GK tog guldet före Stockholms GK och Landeryd GK blev 4-a.

Fyra lag hade kvalificerat sig för slutspelet som gick på spanska Lumine Golf Club under höstlovet. Fjolårsvinnaren Stockholm fick sällskap av göteborgsklubben Hills och linköpingklubben Landeryd. Jokern i leken var lilla Skaftö GK, men även utan lagets stjärna Marcus Kinhult ingav skaftölaget respekt.

Jämna matcher

Alla mötte alla och under de första två dagarna höll skaftöspelarna emot de större klubbarna, men förlorade mot både Hills och Stockholm. Tredje dagens möte med Landeryd var avgörande för om Skaftö skulle lyckas komma ifråga för en medalj. En övertygande seger på förmiddagen gav Skaftö den poäng man behövde för att tvinga fram ett särspel om bronset. Stockholm och Hills hade redan två segrar var och kunde inte hotas.

Frida ankaret

Frida Kinhult, med en imponerande säsong bakom sig - bland annat EM-guld och Solheim Cup-spel - fick tillsammans med Algot Kleen uppdraget att ta sig an Landeryds bästa för att i en “Sudden Death” foursome-match försöka kopiera morgonens goda spel. Avgörandet kom redan på det första hålet när Algot sänkte birdie-putten.


TEXT: AGNETA DIDRIKSON