Kom och låt dig överbevisas
Kvinnor kan driva egna företag

Lördagen den 24 oktober slår Skaftö Folkets Hus upp sina portar för en stor och spännande grupp: kvinnliga företagare i vår region. ”Vi har drygt 25 utställare och väntar stor publik”, säger initiativtagaren Catharina Ragnestål i Rågårdsvik.

Under tidigare år har man arrangerat liknande Inspirations-mässor i Rågårdsviks Pensionat, men i höst blir det alltså Ragnestål Företagsutveckling och Skaftö Folkets Hus som står som värdar.
"Jätteroligt att exponera alla dessa duktiga kvinnor och vi hoppas naturligtvis att traktens andra kvinnor och män ska tycka att det är trevligt att komma hit”, säger Agneta Göthesson, som förestår det framgångsrika kulturhuset i Grundsund.

För kropp och själ
Det ligger nära till hands att kvinnors företag handlar om produkter och tjänster som närmast berör kvinnor. På mässan kommer man därför att möta företag som erbjuder kroppsvård, kläder, vackra saker för hemmet och god mat. 

Fårfällar och yoga
Bland utställarna finns både mycket lokala - från ön - och andra som finns i vårt närområde (Lysekil, Uddevalla etc). Marie Erbeus kommer att visa härliga fällar från Helsingefåren hon föder upp i Stuveröd, Helen Lycke visar smycken och klockor och Karin Jochnick och Christina Ingemarsdotter  är goda ambassadörer för hälsa och välmående genom friskvård, yoga och kajak-paddling.

Kläder, kläder, kläder
Man skulle kunna tro att kvinnors stora intresse är kläder, men så är det ju inte - eller?
På Inspirationsmässan kommer besökarna att kunna gå i BH-skola - jo, det är något av en konst att köpa rätt BH - drömma om vårens bröllopsklänningar, planera för barnkläder med Jessica Södergrens Rock-Onge kläder eller helt enkelt jämföra vilka plagg som skyddar bäst mot den kommande vinterns snåla vindar bland Didriksons utbud.

Kaffe & bulle
Ulla-Britts Tårt & Kakdröm finns i Grundsund och har inte långt till Folkets Hus. Hon finns på plats med sina produkter,  men därutöver kommer besökarna att kunna köpa enklare förtäring. 
Mässan öppnar klockan 10.00 och pågår fram till 16.00.  Inträde 60 kr!

Text & foto: AGNETA DIDRIKSON

 


Chrstina Ingemarsdotter som driver kajak-uthyrning och ger yogaklasser.

 

Jessica Södergren som gör barnkläder.
Marie Erbeus som föder upp får.