Fiber till Skaftö
- i höst börjar ”bygget”

GRATTIS SKAFTÖ! Nu är det klart. Efter idogt arbete har Skaftö Fiberförening fått ihop tillräckligt antal medlemmar för att sätta igång med indragningen av fibernät på Skaftö. En åtgärd som många anser nödvändig för att säkra Skaftös framtid som levande året-runt-samhälle. ”Vi är kring 470 och har offert på 450, så nu sätter vi igång”, säger Anders Bäcker ordförande i fiberföreningen.

Vid stämman i helgen fick styrelsen i uppdrag att genomföra avtalet med företaget Empower och redan i veckan träffade Anders Bäcker samman med dem som som gräva ner kabeln.

Billigare än så här kan vi inte få det i vår ”glesbygd” - nu när både Grundsund, Fiskebäckskil och Östersidan har klassats som tätbygd”, säger Anders.

Vi hoppas kunna hålla kostnaden per fastighet till mellan 16000 och 20 000 kronor”, säger Anders.

Ju fler desto billigare
Under de närmaste dagarna får föreningens medlemmar anslutningsavtal som ska skrivas under och återsändas till föreningen före den sista juli. En försening - om man inte kan uppvisa mycket giltigt förfall för 25 dagar - medför en extra kostnad på 5000:- för medlemmen.

Om föreningen kan erbjuda ytterligare ett hundratal abonnenter sjunker styckepriset med en dryg tusenlapp.

Tveka inte - gå med nu
Det är nu tåget börjar tuffa ut från stationen. Anders Bäcker säger att man hoppas kunna gräva redan i augusti. Om du sitter och funderar på fördelarna med ett fibernät så är nu rätta tiden för beslut. Det blir alltid dyrare att ansluta sig senare eftersom grävningarna knappast blir billigare framöver. Gå med nu!!

Inbetalningarna kommer att ske i tre omgångar med start i september.

AGNETA DIDRIKSON