Skaftö Open störst
50 000 euro i potten

Skaftö Golfklubb kommer i år att arrangera Sveriges största proffstävling för damer. Tävlingen spelas 13 - 15 juni. I denna veckan öppnas anmälningslistan och Golfförbundet räknar med fullt startfält på 132 europeiska spelare. Klubbens egen Frida Kinhult har redan anmält sig, men som amatör kan hon inte ta del av den generösa vinstpotten på 50 000 euro.

Förra året arrangerade Skaftöklubben en större tävling för de svenska och nordiska damproffs som ännu inte tagit steget ut på Europatouren LET (Ladies European Tour). I år har man klivit upp ett stort steg genom att Skaftö Open nu ingår i LETAS-programmet. LETAS är undertouren till den stora europaserien på samma sätt som Challengetour är inträdesporten till Europatouren för herrar.

Sveriges största prispott
Dessutom har klubben samlat ihop till en prispott på 50 000 euro, vilket är en av de största på LETAS och den största potten för damer i Sverige. Det betyder att 132 av Europas “näst bästa” kvinnliga spelare kommer att spela tävlingen på Skaftö. Ett antal av de duktigaste amatörerna - med klubbens stjärna Frida Kinhult i spetsen - kommer också att visa upp sig på vår trixiga bana.

Nytt förtroende
Bakom fjolårets framgångsrika satsning ligger krögaren Reine Patriksson från Brygghuset, som tillsammans med klubbledningen genomförde en 54-hålstävling under sommarens enda regniga vecka.
Det är därför inte konstigt att golfförbundet - och det europeiska förbundet - givit Reine och klubben nytt förtroende.

TEXT: AGNETA DIDRIKSON

Frida Kinhult, som ingår i damlandslaget och nu studerar på universitet i Florida hälsar tillsammans med arrangören Reine Patriksson det stora fältet med europeiska damproffs välkomna till Skaftö i sommar.